Prajitura cu crema de vanilie si nuca de cocos. Toata familia va adora aceasta prajitura delicioasa

Ingrediente:

Pentru aluat:

-400 grame de faina

-250 grame unt

-150 grame de zahar

-Sare

-1 plic de praf de copt

-3 linguri praf de cacao

-1 ou

-smantana

Pentru crema de nuca de cocos:

-6 albusuri

-150 grame de zahar

-6 linguri de apa

-250 grame de nuca de cocos

Pentru crema de vanilie:

-4 galbenusuri

-200 grame zahar

-2 budinci

-800 mililitride lapte

-1 pliculet de zahar vanilat

Pentru glazura:

-150 grame de ciocolata

-2 linguri de ulei sau unt

MOD DE PREPARARE:

Intr-un castron, amestecati toate ingredientele pentru aluat. Se amesteca bine cu un blender sau cu mixerul pana se omogenizeaza.

Puneti in tava hartie de copt si puneti jumatate din aluat in ea.

In cazul cremei de nuca de cocos, amestecati albusurile cu un blender. Se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o spuma tare. Adaugati nuca de cocos si putina apa calduta.

Puneti crema pe prima foaie de aluat pregatita. Se toarna cealalta parte a aluatului peste crema.

Coaceti 180 de grade pana se rumeneste.

Amesteca galbenusurile intr-un bol cu ​​un blender. Adaugati zaharul, pudra de budinca si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana cand totul este neted.

Puneti amestecul la fiert la foc mic si amestecati pana se obtine o crema groasa. Lasati deoparte si adaugati in cele din urma untul.

Dupa coacere, scoateti tortul din cuptor si puneti crema. In cele din urma, orneaza cu glazura de ciocolata.

 

Similar articles