Cremă de caramel preparată în casă – Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Ingrediente:

– 4 linguri de făină
– 600 ml lapte(gras)
– 300 grame zahăr
– 4 ouă
– 1 praf de sare.

Mod de preparare:

Intr-o cratită se topesc 150 de grame de zahăr cu 2-3 linguri de apă, cat să se dizolve frumos. Siropul obtinut se lasă să fiarbă amestecand contiuu, pană va deveni maroniu. Se adaugă restul de zahăr si treptat se incorporează laptele.

Făina se amestecă cu cateva linguri de lapte si se adaugă peste compozitie. Se lasă pe foc mic pană cand incepe să fiarbă si se amestecă in continu să nu se lipeasca.

Separat, se bat ouăle intregi cu un praf de sare si se incorporează treptat in crema de caramel. Se lasă pe foc pană cand incepe să fiarbă si se obtine o cremă omogenă. Crema de caramel se foloseste la ornarea diverselor prăjituri si torturi.

 

Similar articles