Prajitura Televizor. Este prajitura copilariei mele luata din caietul mamei

INGREDIENTE:

Pentru blatul alb:

-2 ouă;

-1 pahar de smântână fermentată (250 ml);

-1 pahar de zahăr (200 g);

-1 plic praf de copt (2 linguri);

-1 ½ pahar de făină (225 g).

Pentru blatul de ciocolată:

-2 ouă;

-1 pahar de smântână fermentată (250 ml);

-1 pahar de zahăr (200 g);

-1 plic praf de copt (2 linguri);

-1 ½ pahar de făină (225 g);

-1 lingură de cacao.

Pentru cremă:

-1 ½ pahar de smântână fermentată (375 ml);

-1 pahar de zahăr (200 g).

MOD DE PREPARARE:

Incepem cu prepararea blatului alb.

Pregatim un bol in care vom bate ouale cu zaharul, dupa care adaugam faina cernuta, smantana si praful de copt si amestecam totul bine.

Pregatim o tava pe care o ungem cu putin ulei si turnam aluatul in ea.

Bagam la cuptor pentru 20 d eminute la temperatura de 180 grade celsius.

Cand este gata, il lasam sa se raceasca.

Blatul de ciocolata:

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, iar apoi turnam smantana, faina, praful de copt si faina si amestecam totul foarte bine.

Tava de copt o unge cu ulei si turnam aluatul in aceasta. Bagam la cuptor pentru 20 de minute la temperatura de 180 grade celsius.

Cand este gata, scoatem blatul, il lasam sa se raceasca iar apoi il taiem in doua.

Crema se preparata batand smantana cu zaharul.

Incepem sa asanblam prajitura. Ungem primul blat de cacao cu crema, apoi il punem pe cel alb, ungem din nou cu crema si incheiem cu al doilea blat de ciocolata deasupra celui alb.

La final presaram zahar pudra deasupra.

 

Similar articles