Gogosi de post! O reteta care te va cuceri si care te va face sa le prepari mult mai des

Ingrediente :

– 500 g făină

– 50 ml ulei

– 4 linguri zahăr

– 1 plic zahăr vanilat

– 25 g drojdie

– 200 ml apă

– esență de vanilie

– sare

– zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.

3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. La final, prăjim gogoșile într-o tigaie încisă cu ulei, până se rumenesc bine.

 

Similar articles