Negresă fară ouă și fără lapte – 1 cană și jumătate de zahăr, 1 cană și jumătate de apă, 3 căni de făină, 3 linguri cu vârf de cacao

Ingrediente:

Pentru blat:

-1 esenta de rom
-100g nuca maruntita
-4 linguri de ulei
-1 praf de sare
-1 cana si jumatate de apa
-1 cana si jumatate de zahar
-3 linguri cu varf de cacao
-3 cani de faina
-100g de stafide
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat

Pentru glazura de ciocolata:

-6 linguri de ulei
-6 linguri de zahar
-6 linguri de apa
-2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul.

Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.

 

Similar articles