Cele mai gustoase rulouri cu cremă de vanilie – Iata cum se pregătesc

Ingrediente

Pentru aluat:

2 oua
6 linguri zahar
5 linguri ulei
100 ml lapte
1 lingurita esenta vanilie
25 g bicarbonat de sodiu
o lingura zeama de lamaie
faina, cat cuprinde

Pentru cremă:

500 ml lapte
5 galbenusuri
150 g zahar
2 linguri amidon
o lingura unt
2 lingurite esenta vanilie
zahar pudra, pt decor

Mod de preparare

Pentru aluat, mixezi ouale cu zaharul si cand capata o consistenta cremoasa adaugi uleiul, laptele , bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina, cat sa obtii un aluat tare.

Intinzi din aluat o foaie subtire, din care tai fasii, pe care le rulezi pe forme. Le azezi in tava tapetata si le dai la cuptor sa se rumeneasca usor. Pentru crema, incalzesti laptele, iar cand incepe sa fiarba il dai deoparte.

Mixezi galbenusurile cu zaharul, amidonul si laptele caldut. Pui laptele pe foc si amesteci pana incepe sa se ingroase. Adaugi esenta de vanilie si untul, lasi crema sa se racoreasca, dupa care o pui la frigider. Umplii rulourile si le pudrezi cu zahar.

 

Similar articles