Chifteluțe de cartofi, fragede, cu verdeață și usturoi – sunt bune si satioase

Ingrediente:

-500 de grame de cartofi,
-1 ou bătut,
-2 linguri cu amidon sau cu făină,
-1 ceapă albă sau câteva fire de ceapă verde,
-1 legătură de pătrunjel,
-1 legătură de mărar,
-3 căței de usturoi,
-jumătate de linguriță de nucșoară măcinată,
-sare, piper,
-ulei pentru gătit

Mod de preparare:

Fierbe cartofii cu tot cu coajă și apoi lasă-i să se răcească în mod natural. Curăță-I de coajă și la final dă-i printr-o răzătoare cu ochiuri mici.

Toarnă apoi cartofii rași într-un vas mai încăpător. Bate oul și adaugă-l peste cartofi. Ceapa aleasă, tocată mărunt, ambele legături de verdeață tocate, amidonul sau făina, sarea, usturoiul zdrobit, nucșoara măcinată și piperul.

Mixează apoi ingredientele până obții o compoziție cât mai omogenă. Din amestecul rezultat, fă apoi 6 chifteluțe. Dacp alluatul e mai moale, mai pune punțină făină. Pune după aceea niște ulei la încins într-o tigaie antiaderentă. Prăjește apoi chiftelele la foc mic pe ambele părți.

După ce le scoți, pune-le pe un platou acoperit cu un prosop de hârtie ca să strângă tot excesul de ulei. Aceste chifteluțe se servesc de obicei calde.

 

Similar articles