Afla cum poți albi rufele fara inalbitor sau clor

Cum sa iti faci hainele albe din nou?
Exista cateva metode naturale care ne ajuta sa mentinem albul hainelor pentru mai mult timp, aceste trucuri sunt lasate de bunicile noastre.

Nu trebuie sa cumparati niciun inalbitor scump. Uneori, o combinatie perfecta de ingrediente este exact ceea ce iti trebuie pentru a obtine ceea ce iti doresti, in acest caz, revenirea albului perfect. Ati incercat pana acum permanganatul de potasiu?

Cum sa folosesti permanganatul de potasiu pentru albirea hainelor
Ceea ce trebuie sa faceti in primul si in primul rand este sa cumparati permanganat de potasiu. Se pun cateva cristale de permanganat de potasiu in 10 litri de apa. Ar trebui sa obtineti o solutie de culoare roz. Aveti grija sa nu puneti prea mult permanganat. Se adauga apoi 200 g de detergent in aceasta solutie.

Solutia pentru albirea hainelor este gata!
Se inmoaie acum hainele in lichid si se acopera cu o punga de nailon. Se lasa hainele aproximativ 4-5 ore sau peste noapte. Dupa aceea se baga in masina de spalat la program normal.

Repetati acest proces de albire ori de cate ori va fi nevoie pentru a reda hainelor voastre favorite albul perfect pe care vi-l doriti.

Bonus: Si bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru ca hainele voastre sa devina din nou albe. In plus, este o solutie foarte ieftina.

Se adauga 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu in detergent si apoi se spala hainele normal. Bicarbonatul de sodiu are si avantajul ca reduce din duritatea apei si face ca detergentul sa fie mai puternic.

Foarte multe femei folosesc bicarbonat de sodiu in loc de inalbitor. Nu trebuie decat sa puneti bicarbonat de sodiu in acelasi compartiment al masinii de spalat in care se puneti si detergentul si hainele isi vor recapata albul dorit inca de la prima spalare.

 

Similar articles