Prajitura Rigo Jancsi – Este o reteta de prajitura ungureasca, foarte buna dar si usor de facut. Va recomand sa o faceti ori de cate ori doriti ceva dulce.

Ingrediente Prajitura Rigo Jancsi :
6 oua
6 linguri zahar
60 g faina
3 linguri cacao
5-6 linguri dulceata-gem de caise
200 g ciocolata menaj
2 linguri unt
1 lingurita praf de copt

Ingrediente Crema Prajitura Rigo Jancsi :
10 g gelatina Dr. Oetker
500 ml frisca Megle

Ingrediente pentru Glazura:

200 grame de ciocolata
80 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt
un praf sare

Preparare Prajitura Rigo Jancsi :

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. Se adauga cacaua, faina, praful de copt, si se adauga apoi spuma batuta din albusurile de oua. Se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt (marime tava 20×30) si se da la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade timp de 10-12 minute (sau pana la proba cu scobitoarea daca nu avem termometru la cuptor la foc redus).

Se scoate tava din cuptor si se rastoarna blatul pe un prosop curat, indepartam hartia de copt si lasam blatul sa raceasca. Dupa ce a racit taiem blatul in doua foi si le ungem cu dulceata de caise sau gem de caise.

Ciocolata de menaj impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Ciocolata topita o turnam peste una din foile unse si lasam ca glazura de ciocolata sa se intareasca. Cand glazura s-a intarit cu un cutit pe care il trecem prin apa calda taiem foaia glazurata cu ciocolata in patrate de 5×5 cm.

Trecem acum la prepararea cremei. Gelatina o dizolvam in 50 ml apa rece unde o lasam sa stea circa 10 minute. Frisca o batem spuma . Gelatina inmuiata o incalzim usor adaugand putina frisca, dupa care o incorporam in frisca batuta.

Crema astfel obtinuta o turnam peste foaia unsa cu dulceata, o nivelam uniform, deasupra asezam patratele taiate si dam la rece prajitura pentru 1-2 ore. La servire taiem prajitura cu un cutit umezit in apa calda dupa formele de patrate taiate initial.

Glazura se prepara astfel:

Incalziti smantana pentru frisca la foc mediu pana cand observati ca se apropie sa dea in clocot.

Turnati apoi deasupra ciocolata tocata cat mai marunt si lasati-o deoparte pentru 2 minute.

Apoi amestecati usor compozitia pana ce se omogenizeaza, si incorporati si untul la temperatura camerei.

 

Similar articles