Cașcaval de casă – Aveți nevoie de 1 litru de lapte, 1 kg brânză de vaci, 40-50g unt, sare și bicarbonat

Ingrediente:

-1 litru lapte
-1 kilogram brânză de vaci
-50 grame unt
-Sare după gust
-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Cum se prepara:

Turnăm laptele într-o cratiță adâncă. Punem cratița pe foc și aducem laptele aproape de punctul de fierbere. Adăugăm brânza de vaci și, amestecând continuu, așteptăm să se topească. După ce brânza se topește, încălzim compoziția pentru încă 2-2,5 minute până zerul se separă.

Transferăm compoziția într-o strecurătoare și presăm cu lingura pentru a o separa de cea mai mare parte a zerului.

Transferăm brânza înapoi în cratiță, adăugăm sare, bicarbonat, unt și amestecăm. Punem cratița pe foc mediu și încălzim brânza timp de 3 minute. Când devine lipicioasă, vâscoasă și greu de amestecat, înseamnă că este gata.

Transferăm brânza topită într-o formă unsă cu un pic de ulei. Uniformizăm, acoperim suprafața ei cu folie alimentată și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Ulterior, o dăm la frigider pentru minim 3 ore.

După cele 3 ore, răsturnăm brânza topită pe o farfurie.

 

Similar articles