Rețeta pe care trebuie să o încerci și tu, o să îți placă 100% – Prăjitura “Furtuna”

Pentru blat: 12 oua, 16 linguri zahar, 12 linguri faina, 6 linguri nuca macinata, 4 linguri suc carbogazos (cola), 1 praf sare, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.

Pentru crema: 500 ml lapte, 1 plic budinca vanilie, 6 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 300 g margarina, 150 g nuca macinata, 50 g nuca de cocos sau sau fulgi de ciocolata neagra.

Mod de preparare:

Se prepara primul blat: se bat 6 albusuri cu un praf de sare, dupa care se adauga 8 linguri de zahar. Se mixeaza bine, dupa care se incorporeaza nuca macinata, 6 linguri de faina si praful de cacao. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor.

Intre timp, se prepara al doilea blat. Se bat spuma 6 albusuri, dupa care se adauga 8 linguri de zahar, sucul si 6 linguri de faina amestecate cu cacao. La sfarsit, se incorporeaza si galbenusurile si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute.

Se prepara crema: se pun 400 ml lapte la fiert. Separat, se amesteca budinca impreuna cu galbenusurile ramase de la primul blat si cu 100 ml lapte. Se pune la fiert, peste lapte, cu cele doua tipuri de zahar, dupa care se lasa sa se raceasca. Se bate spuma margarina, dupa care se incorporeaza crema de budinca.

Se mai pune si nuca macinata si se amesteca bine. Pe un platou, se pune blatul cu cacao care se unge cu jumatate din cantitatea de crema. Peste crema se pune blatul de nuca si se unge si el cu cealalta jumatate de crema. Tortul furtuna se presara nuca de cocos sau fulgi de ciocolata neagra si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie.

 

Similar articles