Prajitura cu umplutura de Cirese. Un desert racoros, pufos, si mai ales savuros.

Ingrediente:

-12 linguri lapte
-12 linguri zahar
-12 linguri ulei
-17 linguri faina
-3 oua
-1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt

Umplutura de visine

-1 kilogram de visine
-2 linguri zahar
-2 linguri amidon

Mod de preparare:

Umplutura:

Spalati visinele, scoateti-le samburii, apoi asezati-le intr-o cratita impreuna cu zaharul si amidonul.
Puneti cratita la foc mic, amestecati continuu pana cand se leaga compozitia formata ca o budinca, apoi inchideti focul.

Blatul:

Intr-un castron mixati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.
Adaugati apoi faina, praful de copt si laptele (consistenta aluatului va fi ca cea de clatite).
Puneti hartie de copt intr-o tava.
Turnati jumatate din compozitia de aluat obtinuta anterior in tava de copt.
Coaceti aluatul timp de 10-12 minute, scoateti tava din cuptor si intindeti uniform umplutura de visine obtinuta anterior, apoi turnati peste aceasta restul de aluat.
Lasati prajitura in cuptor inca 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.
Decorati cu zahar pudra, apoi lasati Prajitura cu umplutura de visine sa se raceasca complet si taiati-o in bucati.

Pofta buna!

 

Similar articles