INGREDIENTE: 1 pahar de ulei, 1 pahar de zahar, 1 lingurita de otet stinsa cu 1 lingurita de bicarbonat, 1/2 pahar apa minerala, Faina cat cuprinde 450-500 gr; UMPLUTURA: 1 kg de mere, 200 gr. zahar, scortisoara dupa gust Pt Ornat: Zahar pudra. Pasul 1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus,faina puneti la inceput doar 450 gr, incepeti sa amestecati cu mana si mai adaugati faina daca credeti ca masi este nevoie, se amesteca bine vreo 20 min,apoi se faci o minge din aluat

O impartiti in 2 parti egale,puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea. Presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.intindeti o foaie de marimea tavii,si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata. Pasul 2. Merele se curata si se dau pe razatoare , apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere. Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara , si amestecati din nou.

Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza,se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava , si atunci o aranjati mai bine.Bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuanta aurie. Dupa ce sa racit se pudreaza cu zahar pudra. POFTA MARE!!

Bonus: Rulada din pui intreg. Un aperitiv deosebit de gustos, consistent și gingaș, ideal pentru masa de Craciun Transformați un pui obișnuit într-o ruladă delicioasă, care va decora masa de Crăciun. Rulada se prepară dintr-un minim de ingrediente, este foarte gustoasă și suculentă, este umplută cu cașcaval și sos picant de muștar. Această ruladă apetisantă va atrage toate privirile și va încânta papilele gustative. Savurați-o cu sos sau legume proaspete! INGREDIENTE: 1 pui, 4 linguri de smântână, 1 lingură de muștar, 4 căței de usturoi, 150 g de cașcaval, sare și piper

MOD DE PREPARARE: 1. Desfaceți puiul. Tăiați aripile, faceți o tăietură de-a lungul pieptului și scoateți osul. 2. Dezosați pulpele. 3. Condimentați puiul cu sare și piper, acoperiți-l cu folie alimentară și bateți-l puțin. 4. Preparați sosul: amestecați smântâna, muștarul și usturoiul dat prin presă, asezonați cu sare și piper și amestecați bine. 5. Ungeți puiul cu sosul obținut, așezați deasupra cașcavalul și rulați rulada. 6. Puneți rulada în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 1 oră.

Loading...