Ingrediente: Aceasta prajitura “extrem” de gustoasa poate fi facuta din 3 sau 4 foi. Eu am facut-o din 3. foile – Avem nevoie pentru fiecare foaie de 3 oua, 3 linguri zahar, 1 lingurita bicarbonat stins cu lapte fierbinte, 2 linguri de faina alba si 5 linguri nuca macinata, crema – Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.

Mod de preparare: Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de la 3 oua cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita de bicarbonat stins cu lapte fierbinte, se adauga cele 2 linguri de faina si la urma cele5 linguri de nuca macinata.

Atentie: cand se pune nuca se roteste incet cu lingura de lemn ca sa nu scada compozitia de albus. Se fac 3 foi. Fiecare foaie se face pe rand (1 foaie din 3 oua). Se intinde compozitia unei foi cu lingura pe dosul tavii si se dau la copt la foc potrivit. Se are grija sa nu se arda. CREMA – Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.

Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu. Separat 1 unt de 250 gr. se bate spuma si se amesteca cu crema de galbenusuri dupa ce aceasta s-a racit. Se ung foile cu crema obtinuta iar deasupra se unge mai usor. Se orneaza dupa preferinta, cu nuca macinata sau cu ciocolata rasa. Eu am ornat-o cu ciocolata rasa.

Bonus: Vă oferim o rețetă rapidă de morcov marinat în stil coreean, care poate fi servit deja după 4 ore. Morcovul este foarte gustos, gingaș și picant. Rețeta este atât de simplă, încât în fiecare bucătărie se găsesc toate ingredientele. Astfel de morcov delicios nu veți găsi în magazine. Nu ratați această rețetă extraordinară!

INGREDIENTE: 1 kg de morcovi, 3 linguri de zahăr, 1-1.5 lingurițe de sare, 1 lingură de coriandru măcinat, 2 linguri de oțet de 9 %, 0.5 linguriță de piper negru măcinat, 5 căței de usturoi, 150 ml de ulei de floarea soarelui. MOD DE PREPARARE: 1. Dați morcovii prin răzătoare specială. 2. Presărați-i deasupra cu sare și zahăr, amestecați cu mâinile, ca să absoarbă morcovii sarea și zahărul, presați puțin cu mâinile.

3. Aduceți uleiul la fierbere, adăugați oțetul, coriandrul, piperul negru și usturoiul dat prin presă. 4. Turnați amestecul obținut peste morcovi și amestecați. 5. Puneți morcovul marinat într-un vas și dați-l la frigider pentru 4 ore sau peste noapte, dacă aveți timp. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Loading...