Pentru a pregăti această rețetă simpă acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente: 200 grame unt, 4 mere, 4 ouă, 120 grame zahăr, 500 grame făină, 1 plic praf de copt, 1 plic vanilie.

Cum se prepară?

Bateți bine ouăle, apoi adăugați untul topit. Amestecați împreună cu zahărul și vanilia. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Apoi, se adaugă în aluat merele cubulețe.

Acoperiți tava de copt cu hârtie pentru copt și, cu ajutorul unei linguri, puneți aluatul în tavă. Lăsați câte un mic spațiu între ele, de aproximativ 5 cm.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți plăcințele aproximativ 10-15 minute. Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Bonus

Prăjitură cu foi de napolitană, miez de nucă și cacao – Se face ușor și este cu adevărat delicioasă

Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană, 350 g biscuiți simpli, 250 g unt moale, 100 g vișinată, 30 g esență de rom, 200 ml lapte, 200 g miez de nucă macinat, 300 g zahăr, 100 g cacao, 1 plic glazură de ciocolată.

Mod de preparare:1. Într-un bol, turnăm laptele. Adăugăm zahărul, pudra de cacao și amestecăm bine. Punem compoziția pe foc mic, adăugăm vișinata, esența de rom și untul. Amestecăm bine până la omogenizare. 2. Într-un bol separat, amestecăm biscuiții cu miezul de nucă. Adăugăm crema pregătită anterior și mixăm până la omogenizare. 3. Tapetăm foile de napolitană cu cremă iar la final decorăm cu glazură de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de servire. Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...