Doar pentru ca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa. Uite cat de usor e sa prepari niste ardei umpluti de post, dupa o reteta care nu are cum sa dea gres.

Ingrediente: 7-8 buc ardei gras, 500 g ciuperci, 100 g orez, 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 1 morcov mare, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 100 ml piure de rosii, sare, piper

Mod de preparare: Pregateste ardeii pentru umplut: Taie “capace” fiecarui ardei si curata de seminte partea inferioara, folosind o lingurita. Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ceapa taiata cat mai marunt, impreuna cu usturoiul maruntit. Cand ceapa devine translucida, adauga ciupercile taiate cubulete si amesteca continuu, pana ce ciupercile isi schimba culoarea integral. Adauga peste 2-3 linguri din piureul de rosii si restul ingredientelor: orezul spalat, morcovul dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul.

Umple ardeii cu aceasta compozitie obtinuta si asaza-i intr-o tava termorezistenta. Pe langa ei, toarna apa combinata cu restul de sos de rosii, pana la jumatatea inaltimii lor. Da tava cu ardei umpluti de post la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade, sau pana cand ardeii sunt rumeniti. Intoarce-i la jumatatea timpului de coacere si serveste ardeii umpluti de post alaturi de mamaliguta si putin marar presarat deasupra.

Bonus

NGREDIENTE: 500g ceapa, 500g rosii, 500g morcovi, 500g ardei grasi, 500g, sare, 300g patrunjel MOD DE PREPARARE:Se curata morcovii si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa si ardeii grasi in fasii subtiri sau cubulete. Se decojesc rosiile si se toaca. Se toaca verdeata marunt. Se combina toate ingredientele, se adauga sarea si se amesteca. Dupa 10 minute se asaza zarzavatul in borcane sterilizate, apoi se acopera cu capace de capron. Se pastreaza foarte bine si la temperatura camerei.

Bonus: Prajitura cu visine. Ingrediente: 1 kg de visine, o cescuta cu zahar, 6 oua, 6 linguri cu zahar pudra, 6 linguri cu faina, o lingurita zeama de lamaie, 2 linguri cacao, esenta de rom, zahar pudra pentru decor si cateva visine cu codite. Mod de preparare: Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar.

Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se incinge cuptorul. Se scurge sucul de la visine si se prepara un sirop cu apa rece care se bea pe nerasuflate :), mai ales ca se face cald in bucatarie de la cuptor. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos. Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.

Loading...