Ingrediente

1 macrou
1 l de apă
5 linguri de sare
6-8 boabe de piper
1 ceapă
5 boabe de ienibahar
3-4 frunze de dafin

Mod de preparare:

Dezghețați și curățați macroul pe exterior și interior, tăiați capul, iar fileul tăiați-l în felii de mărime medie.

Pentru a pregăti marinada, fierbeți apa într-o cratiță, adăugați sarea, ceapa curățată, boabele de ienibahar, piper negru și frunzele de dafin.

Fierbeți condimentele timp de 10 minute, închideți focul și lăsați marinada să se răcească.

Puneți bucățile de pește în marinada răcită, acoperiți cu un capac și lăsați-l pentru 2 ore.

După 2 ore, scoateți peștele din marinadă și serviți. Dacă veți lăsa peștele mai mult de 2 ore, acesta va fi prea sărat / marinat…

Dacă nu intenționați să îl serviți imediat, îl puteți păstra la frigider într-un recipient de sticlă timp de 3 zile.

Bonus

Rulouri din aluat fraged, cu cremă de vanilie – Rețetă ușoară și delicioasă

Ingrediente pentru aluat:

250 ml ulei

250 ml apă

sare

750 g făină

Ingrediente pentru crema de vanilie:

3 ouă

250 g zahăr

1 l lapte

1 lingură esență de vanilie

5 linguri făină

250 g unt

ulei

zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unui mixer. Împărțim aluatul obținut în biluțele mici apoi le formăm rulouri.

2. Așezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până când se rumenesc frumos.

3. Pentru crema de vanilie, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, laptele, esența de vanilie, făina și mixăm până la omogenizare. La final, adăugăm margarina tăiată cubulețe. Punem amestecul la fiert, pe foc mic și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. După ce s-au copt, umplem rulourile cu crema obținută. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Loading...