Vine vara, asa ca trebuie sa profitam de toate fructele de sezon. Iti propunem o prajitura pufoasa cu capsuni pe care o poti servi cu o cupa generoasa de inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru prajitura pufoasa cu capsuni:

1,8 kilograme de capsuni
120 g zahar
2 oua mari la temperatura camerei
2 liingurite extract de vanilie
390 g fainp
3 lingurite praf de copt
2 lingurite sare
120 ml lapte

Mod de preparare:

Incinge cuptorul. Pune capsunile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presara peste ele zahar. Pune-le la cuptor cam 35-40 de minute. Raceste-le. Intre timp, tapeteaza o tava cu hartie de copt. In bolul unui mixer, bate untul si zaharul pana devin o crema, adauga ouale unul cate unul.

Pune extractul, praful de copt, sarea si adauga laptele alternativ cu faina. Pune aluatul in tava si adauga capsunile. Da la cuptor pentru 30-35 de minute. Lasa la racit si presara zahar pudra.

Loading...