Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
200 gr de zahar
40 ml apa
40 ml de ulei
3 linguri de cacao
200 gr de faina
un plic praf de copt
Pentru crema ganache:

400 g ciocolata alba
400 ml frisca
5 gr gelatina
un plic glazura Dr. Otker
Mod de preparare:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor. La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul.

Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.
Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.

Loading...