Ingrediente: 3 ouă, 200 g zahăr, 5 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 320 g făină, 250 ml apă minerală, coajă de lămâie

Mod de preparare: 1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, uleiul, coaja de lămâie, apa minerală și amestecăm foarte bine. 2. Adăugăm praful de copt, zahărul vanilat, făina și mixăm până la omogenizare. 3. Turnăm 3 sferturi din cantitatea de aluat, într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. În aluatul rămas, adăugăm pudra de cacao și amestecăm. Turnăm compoziția peste stratul de aluat inițial și facem un model cu ajutorul unei furculițe.

Bonus

Prăjitură de post cu lămâie și cremă delicioasă de caramel – Desert savuros de post

Prajitura cu lamaie si crema de caramel este un desert de post. Se face repede si este delicios, iar familia ta o sa fie incantata de gustul desavarsit.

INGREDIENTE: Pentru foi: 12 linguri apa, 12 linguri ulei, 12 linguri zahar, 2 linguri suc rosii, o lingurita bicarbonat de sodiu, faina cat cuprinde, un praf sare Pentru crema de lamaie: 500 ml apa, 200 g zahar, 130 g gris, 200 g margarina, o lamaie, 150 g rahat, un praf sare Pentru crema caramel: 500 ml apa, 200 g zahar, 130 g gris, 200 g margarina, o fiola esenta vanilie, un praf sare.

Cum se prepară rețeta? Cum se prepară foile? Intr-in vas se amesteca uleiul, apa, zaharul si sucul de rosii pana la topirea completa a zaharului. Se adauga bicarbonatul stins cu putin otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa rezulte un aluat mai tare si nelipicios. Se intind 3 foi care se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru aprox. 15 min. Cum se prepară crema cu lămâie? Se pun pe foc apa rece impreuna cu grisul, zaharul si lamaia intreaga data la robot (fara partea alba care este amara). Cand grisul este gata, cu mixerul se incorporeaza margarina si rahatul taiat in bucati mici.

Cum se prepară crema caramel? Se caramelizeaza zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de apa si se fierbe pana la toprea completa a caramelului, apoi se adauga grisul amestecat cu restul de apa. Cand grisul este gata se incorporeaza margarina si esenta. Cum se asamblează? Se lipesc foile cu crema si se da la rece. Se taie a doua zi. Poftă bună!

Loading...