Ingrediente: pentru aluatul de ciocolata: 250 g de faina; 100 ml de ulei rafinat; 100 ml de lapte; 3-4 oua; 150 g de zahar; 20 g de pudra de cacao; 5 g de praf de copt.
Pentru aluatul din branza: 350 g de branza dulce de vaci; 30 g de amidon; 60 g de zahar; ½ lingurita de zahar vanilat; un ou.

Mod de preparare: Pregatiti aluatul de ciocolata: cerneti faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt.Bateti ouale (la temperatura camerei) si zaharul timp de 3-4 minute. Fara sa opriti mixerul, turnati treptat mai intai uleiul, iar apoi si laptele.

Adaugati treptat faina si amestecati. Pregatiti aluatul din branza: pasati toate ingredientele cu un blender vertical. Turnati aluatul obtinut intr-un pos cu duiul mare, cu deschizatura de aproximativ 1 cm. Turnati aluatul de ciocolata intr-o tava unsa cu ulei (eu am folosit una cu dimensiunile de 34 x 22 cm). Nu va recomand sa utilizati o tava mica, deoarece stratul de aluat trebuie sa fie subtire.

Asezati aluatul din branza deasupra celui de ciocolata — in fasii, sub forma de retea. Coaceti checul aproximativ 35 minute in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius. Orientati-va dupa cuptorul dumneavoastra si verificati gradul de preparare prin testul cu scobitoarea. Lasati checul sa se raceasca si il puteti presara cu zahar pudra.
Portionati-l si bucurati-va de gustul si textura lui moale.

Bonus

Prajitura cu mere in stil italian. O reteta cu care iti vei cuceri familia si invitatii

Ingrediente necesare:

200 g unt
500 g făină
4 lingurițe praf de copt
sare
300 g zahăr
4 ouă
2 lămâi
2 pachețele de zahăr vanilat
150 ml lapte
8 mere
Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și amestecul de făină. Mixăm bine, pe urmă adăugăm laptele și coaja de lămâie. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem cubulețe.

4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final adăugăm aluatul rămas.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Loading...