Daca doriti sa pregatiti un tort de casa, va propunem sa incercati aceasta reteta minunata. Orice tort cu aceasta crema delicioasa este incredibil de gingas: gustul lui nu poate fi redat prin cuvinte! Folositi-o, ca sa decorati si sa intensificati gustul oricarui desert!

Ingrediente:

400 ml de lapte
400 ml de smantana pentru frisca 35%
100 g de lapte condensat
3 galbenusuri de oua
5 linguri de faina sau amidon
80 g de zahar
100 g de unt
o fiola de esenta de vanilie
Mod de preparare:

Fierbeti un pahar de lapte intr-un ibric. Combinati laptele ramas, smantana si laptele condensat intr-o craticioara. Puneti-le pe foc mic. Bateti galbenusurile cu zaharul intr-un vas separat. Amestecati paharul de lapte fierbinte cu faina/amidonul, dupa care adaugati-le treptat, in jet subtire, amestecand continuu, in compozitia de galbenusuri. Amestecati foarte bine, ca sa nu ramana cocoloase.
Cand amestecul de lapte, smantana si lapte condensat va incepe sa clocoteasca, luati-l de pe foc. Turnati in jet subtire compozitia de galbenusuri in el, amestecand continuu cu telul.

Puneti compozitia obtinuta pe foc mic si incalziti-o pana se va ingrosa. Nu uitati sa o amestecati in permanenta. Apoi luati crema de pe foc, adaugati esenta de vanilie in ea si lasati-o sa se raceasca.
Cand va ajunge la temperatura camerei, adaugati untul taiat in cubulete si mixati crema pe parcursul a 2-3 minute, ca sa capete o textura ideala pentru torturi si prajituri.

Bonus

Prajitura cu mere in stil italian.

Ingrediente necesare:

200 g unt
500 g făină
4 lingurițe praf de copt
sare
300 g zahăr
4 ouă
2 lămâi
2 pachețele de zahăr vanilat
150 ml lapte
8 mere
Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și amestecul de făină. Mixăm bine, pe urmă adăugăm laptele și coaja de lămâie. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem cubulețe.

4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final adăugăm aluatul rămas.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Loading...