Dulceata de trandafiri poate fi un desert delicios, motiv pentru care iti recomandam sa incerci aceasta reteta veche de mai bine de o suta de ani. Daca adori parfumul uimitor al trandafirilor de gradina, atunci adori si dulceata de trandafiri, motiv pentru care ar trebui sa o prepari urmand cea mai veche reteta de dulceata de trandafiri, ce dateaza de mai bine de 100 de ani.

Cea mai veche reteta de dulceata de trandafiri apartine Mariei Tuila, o batrana in varsta de 80 de ani, care o are de la mama si de la bunica ei. Iar secretul acestui preparat este foarte simplu, intrucat potrivit batranei, pentru ca dulceata de trandafiri sa fie aromata trebuie sa nu fie preparata din mai mult de un kilogram de trandafiri.

Dulceata de flori de salcam. Aroma si parfumul primaverii, la borcan. Asadar, pentru a pregati dulceata de trandafiri ai nevoie de:

100 de flori de trandafiri sau un kilogram de petale de trandafiri aromate, de mai
un kilogram de zahar tos
750 de ml de apa
doua lamai mari:

Mod de preparare dulceata de trandafiri:
Spala florile de trandafiri sub jet puternic de apa rece, scurtura-le bine si lasa-le la scurs, intr-o strecuratoare. Ia fiecare floare in parte si taie cu foarfeca partea alba de la baza petalelor.

Florile de salcam combat arsurile gastrice. Punele intr-o strecuratoare, iar apoi cerne-le bine, pentru a indeparta polenul. Cand ai terminat, pune petalele de trandafiri intr-un bol si freaca-le cu doua linguri de zahar si zeama obtinuta dintr-o lamaie. Nu te opri din frecat decat atunci cand se vor aduna ghem. Pune apa si zaharul tos intr-o oala mare ori intr-un vas de tuci, dupa care fierbe totul pana cand incepe sa dea in clocot. Lasa focul mai mic, ca sa se lege siropul, iar cand s-a intamplat asta adauga petalele de trandafiri, cu tot cu sucul pe care l-au lasat.

Asteapta sa mai fiarba timp de cateva minute, dupa care adauga si zeama obtinuta din cea de-a doua lamaie. Asteapta sa fiarba bine, dupa care pune putin sirop pe o farfurie rece. In cazul in care nu se imprastie, opreste focul, pentru ca dulceata de trandafiri este gata.
Toarna totul in borcane bine spalate si sterilizate, iar pentru a pastra mult timp sterge interiorul capacelor cu alcool de cel putin 40 de grade, ca sa previi formarea mucegaiului. Infileteaza capacele si intoarce borcanele cu gura in jos, pe capac. Ulterior, inveleste borcanele cu paturi groase si lasa sa se raceasca, iar apoi depoziteaza-le in camara. Dulceata de trandafiri, un deliciu! Reteta veche de 100 de ani pe care trebuie sa o incerce oricine

Dulceata de trandafiri este delicioasa, aromata si usor de pregatit de orice gospodina, mai ales daca tii cont de secretele dintr-o reteta veche de un secol. Desi dulceata de trandafiri poate fi pregatita din petalele oricarui trandafiri, sunt de preferat cei care au petale aromate, cunoscuti sub numele de trandafiri pentru dulceata.

Daca adori parfumul uimitor al trandafirilor de gradina, atunci adori si dulceata de trandafiri, motiv pentru care ar trebui sa o prepari urmand cea mai veche reteta de dulceata de trandafiri, ce dateaza de mai bine de 100 de ani. Cea mai veche reteta de dulceata de trandafiri apartine Mariei Tuila, o batrana in varsta de 80 de ani, care o are de la mama si de la bunica ei. Iar secretul acestui preparat este foarte simplu, intrucat potrivit batranei, pentru ca dulceata de trandafiri sa fie aromata trebuie sa nu fie preparata din mai mult de un kilogram de trandafiri. Asadar, pentru a pregati dulceata de trandafiri ai nevoie de:

100 de flori de trandafiri sau un kilogram de petale de trandafiri aromate, de mai
1 kg de zahar tos
750 de ml de apa
doua lamai mari:
Mod de preparare dulceata de trandafiri:

Spala florile de trandafiri sub jet puternic de apa rece, scurtura-le bine si lasa-le la scurs, intr-o strecuratoare. Ia fiecare floare in parte si taie cu foarfeca partea alba de la baza petalelor. Punele intr-o strecuratoare, iar apoi cerne-le bine, pentru a indeparta polenul. Cand ai terminat, pune petalele de trandafiri intr-un bol si freaca-le cu doua linguri de zahar si zeama obtinuta dintr-o lamaie. Nu te opri din frecat decat atunci cand se vor aduna ghem.

Pune apa si zaharul tos intr-o oala mare ori intr-un vas de tuci, dupa care fierbe totul pana cand incepe sa dea in clocot. Lasa focul mai mic, ca sa se lege siropul, iar cand s-a intamplat asta adauga petalele de trandafiri, cu tot cu sucul pe care l-au lasat.
Asteapta sa mai fiarba timp de cateva minute, dupa care adauga si zeama obtinuta din cea de-a doua lamaie. Asteapta sa fiarba bine, dupa care pune putin sirop pe o farfurie rece. In cazul in care nu se imprastie, opreste focul, pentru ca dulceata de trandafiri este gata.

Toarna totul in borcane bine spalate si sterilizate, iar pentru a pastra mult timp sterge interiorul capacelor cu alcool de cel putin 40 de grade, ca sa previi formarea mucegaiului. Infileteaza capacele si intoarce borcanele cu gura in jos, pe capac. Ulterior, inveleste borcanele cu paturi groase si lasa sa se raceasca, iar apoi depoziteaza-le in camara.

Loading...