Ingrediente pentru aluat:

300 ml apa

150 ml ulei

200 gr făină

7 – 8 ouă

Ingrediente crema de vanilie:

1 l lapte

250 gr zahăr

6 gălbenușuri

250 ml friscă lichidă

2 foi de gelatină

Esență vanilie

Ingrediente crema de ciocolată:

100 gr ciocolată

100 ml friscă lichidă

Ingrediente glazură:

100 gr ciocolată neagră

5 linguri zahăr pentru caramel

Mod de preparare:

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede. Lăsam să se răcească, apoi adăugam pe rând ouăle. Coca rezultată nu trebuie să fie groasă.

Tapetați o tavă cu hârtie pergament și modelați linii circulare din aluat lăsând distanță între ele ( folosiți un sprit) . Încălziți cuptorul în prealabil și coaceți la foc iute câteva minute după care reduce-ți focul. Nu este recomandat să deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii pentru că se vor lăsa.

Într-o altă tavă formați grămăjoare mici de aluat din care vom face minieclere. Se coc la fel ca și blatul. Lăsați-le să se răcească apoi tăiați-le în jumătate.

Mod de preparare crema de ciocolată:

Topiți ciocolata împreuna cu frișca, dați crema la rece pentru o oră, apoi mixți până ce devine o cremă catifelată. Cu această cremă umpleți 20 de eclere.

Între timp, așezați baza din aluat de ecler pe un platou și punți în jurul ei inelul reglabil pentru tort.

Mod de preparare crema de vanilie:

Gălbenușurile se bat cu zaharul pana devin cremoase, adăugați laptele si punem și fierbeți până începe sa se îngroașe. Dăm vasul deoparte și imediat încorporați gelatina dizolvata conform indicațiilor și esența de vanilie. În timp ce crema se răcește, batem frișca și încorporăm crema de vanilie. Cu această cremă umpleți 10 eclere.

Asamblare tort:

Se toarnă un strat subțire de crema peste blatul de la baza apoi așezam în mijloc eclerele cu crema de ciocolata, turnam peste crema rămasă și nivelam.
Pe margine se așează eclerele umplute cu crema de vanillie.
Topim ciocolata și glazurăm eclerele. Glazura se toarnă în fir subțire pe suprafața tortului și dăm la rece pentru câteva ore.
Zaharul caramelizat îl tragem cu coada unei linguri de lemn formând fire de caramel cu care decorăm tortul.
Poftă bună!

Loading...