Stiai ca zmeura este slab calorica? Ea este astfel unul dintre fructele potrivite pentru cei care tin cure de slabire. Ea poate fi pastrata 1-2 zile la temperatura camerei, dar asta numai daca este foarte proaspata. La frigider, rezista cam o saptamana.

Ingrediente pentru blat:

apa- 150 ml
ulei- 75 ml
faina- 100 g
oua- 3 buc
un praf de sare
Crema de zmeura:

ciocolata alba- 100 g
smantana lichida- 50 g
crème patisserie- 100 ml
zmeura zdrobita- 100 g
piure de zmeura- 2 linguri (din 100 g zmeura mixata)

Mod de preparare:

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului. Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca. Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul. Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii. Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

Scoateti eclerele si lasati-le la racit. Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizati bine si lasati la racit. Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba. Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer. Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula. Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura

Loading...