La gust se aseamana cu sarmale, dar pregatirea dureaza mult mai putin timp. Se pun frunze intregi de varza cu carne tocata, se primeste foarte suculenta si frageda spre deosebire de coptura cu varza rasa. Ingrediente: 1 capatana de varza, 600 g de carne de porc tocata, 300 g de rosii, 200 ml de supa de legume, 50 g de orez, 1 buc ceapa, telina – dupa gust, 2 catei de usturoi, verdeata – dupa gust, chimen – dupa gust, Piper negru – dupa gust, sare – dupa gust

Mod de preparare: Se toarna apa fierbinte peste rosii, se indeparteaza coaja, se taie marunt. Ceapa se taie cubulete si telina. Usturoiul treceti-l prin presa. Se amesteca carnea tocata cu orezul spalat, se adauga condimente, legume, se toarna 100 ml de supa si sare. Se amesteca bine si puneti amestecul in frigider timp de 20-30 minute. In acest moment, separati foile de varza, se fierb in apa sarata pana cand se vor inmuia, inlaturati partile groase. In forma asterneti folie, apoi foaie de copt.

In forma formati primul strat din foi de varza, inclusiv si pe margini, folositi jumatate din ea. Apoi puneti jumatate de umplutura, apoi se repeta dar ultimul strat sa fie din foi varza. Intre straturi turnati supa de legume. Se acopera cu folie placinta si dati-o la cuptor, incalzit in prealabil la o temperatura de 190 de grade, timp de 50 de minute. Se scoate placinta, se presara cu branza rasa si se coace timp de inca 10 minute. Decorati-o cu verdeata, se serveste calda.

Bonus: Vă prezentăm o rețetă de castraveți murați deosebit de delicioși. Cu minim efort și într-un timp record obțineți niște castraveți murați aromați și crocanți, ce cuceresc imediat. Aceștia pot fi serviți cu orice fel de mâncare cald, adăugând un plus de aromă și gust meselor de familie. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu și acesta va deveni foarte solicitat de toți membrii familiei.

INGREDIENTE: 1.8 kg de castraveți, 3 fire de mărar, 9 căței de usturoi, 6 frunze de coacăză. INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ: 4 linguri de sare, 2l de apă, 2-3 frunze de dafin, 8-10 boabe de ienibahar, 4 cuișoare. MOD DE PREPARARE: 1. Spălați bine castraveții și aranjați-i pe un prosop de bucătărie, să se usuce puțin. 2. Spălați bine borcanele și uscați-le. 3. Aranjați la fundul fiecărui borcan câte un fir de mărar. 4. Adăugați în fiecare borcan câte 3 căței de usturoi. Aranjați câte 2 frunze de coacăză.

5. Umpleți borcanele cu castraveți. Aranjați-i cât mai dens. 6. Turnați apa într-o cratiță și adăugați în aceasta condimentele necesare pentru marinată. 7. Puneți cratiță pe foc și aduceți marinata până la fierbere. 8. Turnați marinata clocotită în borcane. Închideți-le cu capace. 9. Lăsați borcanele pe masă pentru 24 de ore. 10. Păstrați castraveții la frigider.

Loading...