Ingrediente: 2 mere 18 linguri faina 4 galbenusuri 12 linguri lapte coaja rasa de lamaie 12 linguri zahar 12 linguri ulei 1 praf de copt Pentru bezea: 1 zahar vanilat 4 albusuri 8 linguri de zahar

Mod de preparare: Mai intai se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Dupa aceea se adauga uleiul, laptele coaja rasa de lamaie, iar la final faina si praful de copt.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se pun merele taiate felii si se coace 20 de minute. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul. Se scoate blatul din cuptor, se asaza bezeaua si se niveleaza.

Se coace din nou pentru 20 de minute.

Bonus

Tort cu crema de smantana si mac. O delicatesa!

Ingrediente:

Aluat: 200 g unt sau margarina, 200 g de zahar, 500 g smantana, 300-400 g faina 2 lingurite praf de copt (sau 1 lingurita de bicarbonat de sodiu).

Crema: 500 g smântâna, 150 g de zahar, 50 g de mac.

Mod de preparare: Frecati untul cu zahar. Adaugati smântâna, amestecati bine. Adaugati apoi faina si praful de copt. Framântati aluatul. Împartiti aluatul în 4-5 parti egale, fiecare parte din aluat se pune într-o forma unsa cu ulei sau unt.

Se da la cuptor preîncalzit la 180 de grade timp de 20-25 minute. Pregatim crema. Batem smântâna cu zahar. Adaugam mac, amestecam. Blatul copt îl ungem bine cu crema. Punem urmatorul blat din nou ungem cu crema, s.a.m.d.

Se da tortul în frigider 5-6 ore.

Loading...