Ingrediente necesare:

200 g unt
500 g făină
4 lingurițe praf de copt
sare
300 g zahăr
4 ouă
2 lămâi
2 pachețele de zahăr vanilat
150 ml lapte
8 mere
Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și amestecul de făină. Mixăm bine, pe urmă adăugăm laptele și coaja de lămâie. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem cubulețe.

4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final adăugăm aluatul rămas.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Bonus

6 creme delicioase pentru prăjituri de casă. Salvează rețetele, vei avea nevoie de ele

Mulți încă preferă să pregătească tortul aniversar acasă, în loc să îl comande de la cofetărie. Torturile de casă sunt mai sănătoase și cu siguranță mult mai economice. Vă prezentăm 6 rețete de creme tradiționale pentru tort.

Crema fiartă

Ingrediente

500 ml lapte
200 g zahăr
1 linguriță vanilie
4 gălbenușuri
50 g făină
Mod de preparare

Batem gălbenușurile împreună cu zahărul și vanilia. Adăugăm la acestea laptele fiert și amestecăm la foc mic până se îngroașă.

Cremă cu unt

Ingrediente

1 pachet de unt
4 ouă
1 cană zahăr
100 g zahăr pudră
Vanilie
Mod de preparare

Amestecăm zahărul cu ouăle. Punem pe foc mic într-o oală cu pereții mai groși și amestecăm continuu până se îngroașă. Frecăm untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm crema din ouă și vanilia. Amestecăm bine.

Cremă din lapte condensat și unt

Ingrediente

1 cutie lapte condensat (380 g)
1 pachet unt
Mod de preparare

Batem bine laptele condensat cu untul la temperatura camerei.

Lapte condensat și ouă

Ingrediente

200 g unt
100 g lapte condensat
2 gălbenușuri
Vanilie
Mod de preparare

Batem laptele condensat cu untul. Amestecăm gălbenușurile cu vanilia, apoi adăugăm la amestecul cu unt.

Cremă cu griș

Ingrediente

0,5 cană lapte
1 lingură griș
1 linguriță zahăr
0,5 linguriță unt
1 gălbenuș
1 linguriță zahăr vanilat
Mod de preparare

Fierbem laptele cu zahărul vanilat. Amestecăm grișul cu puțină apă, apoi adăugăm laptele fiert. Amestecăm la foc mic până se îngroașă.

Amestecăm gălbenușul cu untul și zahărul. Adăugăm încet amestecul cu griș, dar cu grijă să nu rămână cu cocoloase.

Cremă de ecler

Ingrediente

2 ouă
1 cană zahăr
Puțin zahăr vanilat
1,5 cană lapte
2 lingurițe unt topit
2 lingurițe făină
Mod de preparare

Amestecăm ouăle cu făina. Fierbem laptele cu zahărul, apoi turnăm puțin câte puțin la amestecul cu ouă. Punem la fiert, adăugăm zahărul vanilat și untul. Când e gata crema, punem vasul într-o oală cu apă rece, pentru a se răci repede și uniform.

Loading...