Cand este vara si torid afara, cei mai multi dintre noi cautam deserturi cat mai usoare si racoritoare. Cam asa este si aceasta prajitura, care are toate sansele sa devina noul tau desert preferat in perioada anotimpurilor calde.

Ingrediente prajitura cu vanilie si frisca: 1 cana de apa, 115 g unt nesarat, 1 cana faina, 1 varf de sare, 4 oua, 2 pachete de crema de branza, moale, 3 pachete de budinca de vanilie, 4 cani lapte, 340 g frisca.

Mod de preparare prajitura cu vanilie si frisca:

Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge o tava de copt cu putin spray de gatit. Intr-o cratita medie, da in clocot apa, apoi adauga untul si adu din nou la un clocot. Ia de pe foc, apoi amesteca faina si sarea pana cand totul s-a combinat si poate fi modelat intr-o bila. Adauga cate un ou odata, mixand la viteza mica intre fiecare noua adaugare.

Dupa ce ai pus toate ouale, framanta blatul timp de inca 4-5 minute, pe viteza mare. Adauga blatul in tava de copt, apasand bine pe fund. Coace timp de 20-25 minute, dupa care lasa la racit.

Bonus

Prajitura cu mascarpone si piscoturi gata in 10 minute

Reteta prajitura cu mascarpone gata in 10 minute, fara coacere – Un desert rapid, usor de facut, doar din 5 ingrediente. Este o prajitura de casa extrem de delicioasa si racoritoare pe care o poti pregati rapid, cand ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente: 660 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime; 500 g branza mascarpone; 2 linguri zahar pudra; 1 plic zahar vanilat; aproximativ 400 g piscoturi.

Mod de preparare prajitura cu mascarpone gata in 10 minute, fara coacere: Intr-un bol, mixeaza bine smantala lichida. Treptat adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.

La final incorporeaza branza mascarpone. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 24 x 28 cm. Aseaza un rand de piscoturi, unul langa altul, pe baza tavii. Distribuie uniform jumatate din crema cu mascarpone. Aseaza un nou strat de piscoturi, apoi distribuie restul de crema. Deasupra pune un nou strat de piscoturi si optional decoreaza cu ciocolata alba data pe razatoare. Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de cel putin 3 ore.

Loading...