In aceasta prajitura puteti sa puneti visine, caise, cirese, prune sau piersici.
Ingredient: 4 oua, 250 g zahar pudra, 8 linguri ulei, 350 g faina, 1 praf de copt, 150 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 1 kg fructe.

Mod de preparare: Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt si alternativ laptele. Omogenizam bine compozitia si o punem intava de la aragaz unsa. Asezam deasupra fructele curatate de samburi si coacem prajitura la foc potrivit pasa se rumeneste. Cand prajitura cu fructe este gata o pudram cu zahar vanilat.

Bonus

PRAJITURA PUFOASA – O prajitura simpla, usoara si buna de te lingi pe degete. Reteta ca la mama acasa. Se prepara foarte usor si foarte repede. Ingrediente: 500 gr aluat de foietaj din comert; 100 gr zahar pudra; 2 pachete zahar vanilat; 800 ml lapte; 2 galbenusuri; 2 pachete de budinca; 250 gr unt; 350-500 ml frisca lichida (in functie de cat de mare doriti sa fie stratul de frisca); ciocolata menaj pentru glazura (in functie de preferinte).

Mod de preparare: Foietajul se scoate din ambalaj si se taie in jumatate. Una din jumatati se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pana cand capata o culoare aurie.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se repeta acelasi lucru si cu cea de-a doua jumatate. In timp ce aluatul se raceste,se prepara crema. Laptele se pune intr-o oala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si budinca si se pune la fiert.

Se adauga galbenusurile de ou si se fierbe in continuare. Cand este gata, indepartati vasul de pe foc si lasati crema sa raceascaSe bate untul spuma si se adauga in crema racita. Intindeti crema peste aluatul copt. Bateti tare frisca pana nu mai cade de pe lingura. Crema acoperiti-o cu un strat de frisca si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Se toarna ciocolata topita pe deasupra si se da prajitura la rece.

Loading...