Ingrediente pentru aluat:

500 g biscuiți mărunțiti
5 linguri pudră de cacao
3 linguri gem de caise
1 lingură rom
50 g unt
5 linguri zahăr pudră
300 ml lapte
Ingrediente pentru crema de cocos:

300 ml lapte
3 linguri făină
1 lingură extract de vanilie
5 linguri zahăr pudră
50 g unt
150 g nucă de cocos
Mod de preparare:

1. Pentru cremă, turnăm făina într-un bol. Adăugăm laptele și amestecăm bine.

2. Adăugăm jumătate din nuca de cocos și punem crema la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.

3. Adăugăm zahărul, extractul de vanilie, untul și amestecăm bine.

4. Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Întindem aluatul în 4 foi subțiri.

5. Așezăm o foaie de aluat pe o tavă de copt. Pe deasupra, așezăm un strat de cremă și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

Decorăm cu glazură de ciocolată și punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Bonus

Aluat pe baza de chefir. Este perfect pentru placinte si pateuri si se prepara extrem de simplu

Cea mai simplă rețetă de aluat pe bază de chefir pentru plăcinte și pateuri – Acest aluat este ideal pentru plăcinte (pateuri) cu umplutură – Se potrivește și cu umpluturi din carne / brânzeturi sau cu umpluturi dulci din gem, nutella și altele…

Ingrediente

500 ml chefir
800 grame făină
1 ou
50 ml ulei
40 grame unt
2 linguri zahăr
1 linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Cum se prepară?

Se toarnă chefirul într-un bol adânc și se adaugă oul, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu.

Se omogenizează bine compoziția…

Se lasă timp de 5 minute, până când pe suprafața amestecului apar mici bule de aer…

Se adaugă uleiul și se amestecă încă o dată…

Într-un castron separat, amestecați făina și untul și adăugați amestecul cu chefir.

Frământați bine aluatul.

Se adaugă făină până când aluatul încetează să se mai lipească de mâini și până devine moale, elastic…

Aluatul rezultat se acoperă cu un prosop și se lasă deoparte aproximativ 30 de minute.

După jumătate de oră, puteți coace plăcintele sau pateurile dorite… Cred că merge bine și pentru pizza, gogoși, chifle…

Să îl savurați cu drag și să aveți spor în bucătărie!

Loading...