Ingrediente:

Pentru blat: 100 gr ciocolata 55-75% cacao 100 ml frisca nebatuta 2 linguri de cacao 2 oua 3 linguri de zahar 1 plic de zahar vanilat 1 plic praf copt 350 gr faina

Pentru crema: 200 gr ciocolata alba 300 ml frisca 30 gr unt 60 ml lichior de cocos sau pina colada

Pentru decor: 400 gr nuci sau bomboane Raffaello

Mod de preparare:

Blat: Se rupe ciocolata in bucati, se adauga frisca si se lasa pe bain marie pana s-a topit ciocolata; apoi se adauga unul cate unul ouale, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si la sfarsit faina. Se obtine o coca mai consistenta, dar fluida, din care se vor coace 2 foi in tava.

Crema alba: Se rupe ciocolata alba in bucati si se pune pe bain marie impreuna cu untul si pina colada sau lichiorul de cocos; dupa ce s-a topit, se adauga doar calduta in frisca batuta spuma tare. Se umplu foile si se pune deasupra un strat de crema; peste crema asaza bomboanele sau “nucile” si decoreaza cu ciocolata amaruie topita.

Loading...