Este o prajitura delicioasa si spornica si mai ales aspectuoasa, tocmai potrivita pentru orice zi festiva.

Ingrediente:

Pentru blat de cocos:

6 albusuri
125 g zahar
un praf sare
100 gr nuca de cocos
50 g faina
Pentru blat de cacao:

5 oua
100 g zahar
30 ml ulei
100 g faina
2 linguri cacao
un praf sare

Pentru crema:

6 galbenusuri
150 gr zahar
6 linguri lapte
200 gr unt
zeama de la 1/2 lamaie
un praf sare
Pentru glazura:

250 gr ciocolata
150 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru blatul de cocos, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga, treptat, zaharul, nuca de cocos si faina. Compozitia se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blatul de cacao, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adaugaa, treptat, zaharul si se obtine o bezea ferma. Se adauga unul cate unul galbenusurile, apoi uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaua. Compozitia obtinuta se intinde peste cea de cocos si se da tava la cuptor pentru 35 de minute, la 180.

Pentru crema, se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi se dilueaza cu laptele si se fierbe crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa ca o budinca.

Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul moale si se potriveste gustul cu zeama de lamaie. Crema se intinde peste prajitura deja racita si se da la frigider pentru 30 de minute. Pentru glazura, se incalzeste frisca lichida si se topeste ciocolata rupta in ea, amestecand continuu.

Se lasa sa se tempereze usor, apoi se intinde deasupra prajiturii. Se da din nou prajitura la rece pana se intareste ciocolata, apoi se poate portiona.

Loading...