ngrediente:

1 doza de bere fara alcool
3 linguri zahar
esenta de portocala
sare
2 linguri ulei
400 g faina
2 pliculete zahar vanilat
1 plic praf de copt

Mod de preparare:

Pentru inceput, amestecam zaharul cu ulei. Adaugam berea, esenta de portocala, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Amestecam foarte bine pana la omogenizare, pe urma lasam aluatul obtinut 20 de minute. Prajim prima clatita intr-o tigaie incinsa cu ulei. Coacem pe ambele parti, la foc mic, pana se rumeneste frumos. Procedam la fel cu restul de aluat, dar prajim fara ulei. Pentru umplutura, amestecam 100 de grame de ciocolata cu 3 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Punem compozitia obtinuta pe baie de aburi si amestecam pana la omogenizare. Umplem clatitele cu ciocolata pregatita anterior.

Bonus

Prajitura cu mere in stil italian.

Ingrediente necesare:

200 g unt
500 g făină
4 lingurițe praf de copt
sare
300 g zahăr
4 ouă
2 lămâi
2 pachețele de zahăr vanilat
150 ml lapte
8 mere
Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și amestecul de făină. Mixăm bine, pe urmă adăugăm laptele și coaja de lămâie. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem cubulețe.

4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final adăugăm aluatul rămas.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Loading...