Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm borcanele cu bicarbonat de sodiu.

2. Spălăm bine castraveții.

3. Repartizăm în borcane frunze de coacăză, de hrean, mărar, ardei, boabe de piper și usturoi.

4. Așezăm castraveții.

5. Turnăm apă fierbinte în borcane, pe urmă le închidem ermetic. Le lăsăm 5 zile.

6. După acest interval de timp, înlocuim apa din borcane. Procedăm la fel de 2-3 ori.

7. La final, turnăm apa rece și închidem borcanele ermetic.

Bonus

Gogoșari umpluți cu conopidă

Ingrediente:

5 kg gogoșari
3 kg conopidă
zahăr brun
sare
condimente
oțet
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm gogoșarii de semințe. Conopida o desfacem buchețele.

2. Așezăm conopida într-un vas cu apă și oțet.

3. Umplem gogoșarii cu conopidă, pe urmă îi repartizăm în borcane. La un borcan de 800 g adăugăm o lingură de sare, 2 linguri de zahăr, 100 ml de oțet, condimente pentru murături și apă.

Punem bocanele în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să îi savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...