Ingrediente:

5 ouă

150 g făină

200 g zahăr

1/2 linguriță sare de lămâie

1 esență de vanilie

fructe

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle spumă. Adăugăm zahărul, vanilia, sarea de lămâie, făina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu unt. Pe deasupra, așezăm fructele tăiate bucățele și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Bonus

Chec cu apă minerală

Ingrediente:

3 ouă

200 g zahăr

5 linguri ulei

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat

320 g făină

250 ml apă minerală

coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, uleiul, coaja de lămâie, apa minerală și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm praful de copt, zahărul vanilat, făina și mixăm până la omogenizare.

3. Turnăm 3 sferturi din cantitatea de aluat, într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. În aluatul rămas, adăugăm pudra de cacao și amestecăm. Turnăm compoziția peste stratul de aluat inițial și facem un model cu ajutorul unei furculițe.

4. Coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 35 de minute.

Loading...