Ingrediente necesare

1 kg brânză de vaci
8 gălbenușuri
8 albușuri
230 g unt
380 g zahăr
2 g vanilie
3 linguri amidon
100 g stafide
250 g făină
1 vârf linguriță sare
1 ou
Cum se prepară?

1. Amestecăm 120 de grame de unt cu 120 de grame de zahăr. Adăugăm 1 ou, vanilia, făina și frământăm până când obținem un aluat moale și fraged. Se pune la frigider pentru aproximativ 60 minute…

2. După o oră, jumătate din aluat se întinde într-o foaie subțire și se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la frigider încă 30 de minute, apoi se coace la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute…

3. Pentru umplutură, mărunțim brânza cu ajutorul unui blender.

4. Amestecăm untul rămas cu 200 de grame de zahăr. Adăugăm gălbenușurile treptat, unul câte unul, și câte o lingură de brânză mărunțită… Amestecăm foarte bine.

5. Batem albușurile cu sarea și zahărul rămas până când obținem o spumă densă… În continuare, adăugăm stafidele.

6. Se adaugă și albușurile la compoziția pregătită anterior și se amestecă cu grijă, de jos în sus, într-o singură direcție… Apoi, turnăm uniform amestecul obținut în tava de copt peste blatul deja copt…

7. Jumătatea de aluat rămasă se întinde într-o foaie subțire și se adaugă pe deasupra compoziției.

8. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de 50 de minute, apoi se așteaptă să se răcească, aproximativ 60-90 de minute (1-2 ore).

9. Se servește alături de cei dragi, alături de o cană de ceai sau cafea. De această dată am folosit doar zahăr pudră pentru decor

Loading...