Suntem in postul Pastelui, asa ca merita sa incercati tot felul de mancaruri bune, delicioase si consistente. Ce poate fi mai inaltator pentru o gospodina decat sa isi bucure familia cu mese copiase si gustoase? Asadar, aceasta musaca de post cu cartofi si ciuperci, este o alegere foarte buna.

Ingrediente:

jumatate kg de cartofi
jumatate kg ciuperci
2 cepe
1 morcov
4 linguri ulei
50 g margarina
3 linguri bulion
marar
patrunjel
sare si piper

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se taie cuburi si pun la fiert. Din ei se prepara un piure moale cu margarina si sarea cu piperul. Ceapa si morcovul se curata, se taie si se calesc in uleiul incins. Se adauga apoi ciupercile curatate si taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Dupa ce scade apa, se lasa la racit si se trec prin masina de tocat.

Se adauga apoi bulionul, verdeata taiata marunt si se potriveste de sare si piper. Se unge o tava cu margarina si se asaza in straturi alternativ piureul de cartofi si legumele calite. Se repeta operatia si se finalizeaza cu un strat de cartofi. Deasupra se pune o ceasca de bulion dizolvat in apa, restul de verdeata tocat marunt. Se lasa la cuptor, la foc potrivit in jur de 30 de minute.

Daca nu vrei sa faci piure, poti fierbe cartofii in coaja, ii lasi la racit, apoi ii tai felii subtiri si asezi stratul de cartofi cu ciupercile calite.

Loading...