Ingrediente:

15 kg roșii
3 linguri sare
200 g zahăr
15 g boabe de piper
10 cuișoare

Mod de preparare:

1. Pentru început, dăm roșiile prin storcător.

2. Punem sucul la fiert, pe foc mic, timp de 20 de minute. Adăugăm sarea, zahărul, boabele de piper negru și cuișoarele. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Fierbem, 10 minute, pe urmă repartizăm sucul în borcane.

Poftă bună!

Bonus

O rețetă ce merită notată și încercată – Gogoșari umpluți cu conopidă

Ingrediente:

5 kg gogoșari
3 kg conopidă
zahăr brun
sare
condimente
oțet
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm gogoșarii de semințe. Conopida o desfacem buchețele.

2. Așezăm conopida într-un vas cu apă și oțet.

3. Umplem gogoșarii cu conopidă, pe urmă îi repartizăm în borcane. La un borcan de 800 g adăugăm o lingură de sare, 2 linguri de zahăr, 100 ml de oțet, condimente pentru murături și apă.

Punem bocanele în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Loading...