Vă prezentăm o rețetă de tocinei delicioși din cartofi. Acestea sunt niște oladii deosebit de aromate, ce se prepară uimitor de simplu, din aluat pe bază de cartofi. Obțineți un fel de mâncare cald, ce poate fi servit de sine stătător, în calitate de o gustare, precum și cu o garnitură din legume sau carne. Ingrediente: 6 cartofi, 1 ou, 2 linguri de făină, 1 ceapă, 1 lingură de smântână, 50 ml de ulei vegetal, 4 căței de usturoi, bicarbonat de sodiu (pe vârf de cuțit), sare.

Mod de preparare:
1. Spălați și decojiți cartofii.
2. Dați cartofii prin răzătoare sau prin mașina de tocat carne. Le fel tocați și ceapa.
3. Amestecați cartofii cu ceapa. Adăugați oul, făina, smântâna și puțin bicarbonat de sodiu.
4. Adăugați usturoiul presat și sarea. Amestecați.
5. Turnați aluatul cu o lingură, într-o tigaie cu ulei încins. Acoperiți tigaia cu un capac.
6. Prăjiți pe ambele părți, până se rumenesc.
7. Serviți-i fierbinți, cu smântână. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Bonus

Sarma lenesa si gigantica din varza noua. O mancare deosebita, demna de masa regala! Astăzi vă propunem să încercați o mâncare uimitoare, care va deveni preferata dvs la orice masă. “Sarmaua leneșă și gigantică” se prepară foarte simplu și rapid, comparativ cu sărmăluțele tradiționale, care sunt migăloase și ne ia o grămadă de timp și răbdare.

Această sarma arată incredibil, seamănă la gust cu sarmalele tradiționale, dar îi va uimi pe toți prin aspectul său original și frumos. Urmăriți toți pașii și veți avea la cină o mâncare fenomenală, demnă de o masă regală! INGREDIENTE: 500 g de carne tocată, 200 g de orez, 1 ceapă, 1 morcov, 1 kg de varză, 200 g de smântână, 250 ml de suc de roșii sau roșii pasate, sare și piper după gust.

MOD DE PREPARARE 1. Scoateți frunzele superioare de varză, tăiați cotorul și fierbeți varza până va deveni moale. Tapetați fundul și pereții unei forme de copt pentru chec cu frunze de varză. Tăiați mărunt frunzele care au rămas. 2. Tăiați ceapa și morcovul. Turnați sucul de roșii peste legume și înăbușiți timp de 5 minute. 3. Fierbeți orezul pe jumătate, amestecați-l cu carnea tocată, adăugați legumele, varza tocată și smântâna.

Asezonați cu sare și piper după gust, amestecați bine. Trebuie să obțineți o umplutură suculentă. 4. Puneți umplutura obținută în formă în straturi, alternând umplutura de carne și frunzele de varză. 5. Acoperiți umplutura cu frunze de varză și dați mâncarea la cuptor. 6. Coaceți la 180 de grade timp de o oră. 7. De asemenea, puteți prepara sarmaua leneșă la muticooker. Puneți mâncarea la programul “Înăbușire” timp de 1.5 ore la o putere de 450 W. 8. Serviți sarmaua fierbinte cu smântână.

Loading...