Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

oua
6 linguri zahar pudra
3 linguri ulei
6 linguri faina
2 linguri cacao
esenta de rom
1 lingurita praf de copt (optional)

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii. Daca doriti un blat mai inalt, din acelasi numar de oua coaceti intr-o forma mai mica, de 22 cm diametru.

Pentru crema am folosit

3 oua , le-am bătut separat,
albușurile cu 3 linguri de zahar apoi am adăugat gălbenușurile,
1 cutie 500 g mascarpone
1 plic gelatină
4 pliculețe Ness

Am fiert într o craticioara 100g zahar cu putina apa, după care am adăugat cele 4 plicuri de Ness și gelatina. Am lăsat puțin sa se răcorească și am adăugat peste crema de mai sus. Am asamblat tortul într o forma cu inel și am dat la rece peste noapte.

Mod preparare crema si ornare tort:

A 2 a zi am ornat cu Philadelphia puțin zahar pudra după gust și cacao. A ieșit un tort delicios și fin.

Loading...