Ai tot facut pana acum pandispan, dar niciodata nu ti-a iesit pufos, moale si aerat? Chiar daca pare usor de facut, trebuie sa pui in aplicare si niste trucuri.

Uite-le:

Respecta cantitatea de ingrediente: 1 pahar de faina, 6 oua, 0.5 lingurita de praf de copt, 1 pahar de zahar.
Ouale trebuie tinute 10-15 minute in congelator, inainte de a le bate bine.
Ouale trebuie batute cu mixerul, la viteza maxima.
ATENTIE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafata vasului si rar pana pe fundul lui.

Se pun portii mici de zahar si abia dupa ce masa de oua isi mareste volumul de 4-5 ori.
Faina cernuta se pune dupa ce presti mixerul. Mai intai se amesteca cu lingura, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poti sa stingi in prealabil bicarbonatul cu niste zeama de lamaie.

Pandispanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Daca deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie sa reduci temperatura. El se coace in aproximativ 45 de minute. Bineinteles, timpul de coacere depinde de diametru formei.
Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii, altfel pandispanul se lasa. De racit, trebuie sa se raceasca in forma.

Bonus

Cum faci chec de post fara oua – Un desert numai bun in Postul Pastelui

Checul de post este foarte usor de preparat, nu necesita foarte multe ingrediente si va fi cu siguranta o surpriza placuta pentru cei dragi. Nu necesita preparative speciale si nici o experienta foarte mare in bucatarie. Cum faci chec de post fara oua – Un desert numai bun in Postul Pastelui

Ingrediente:

2 cani faina
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 lingura zahar vanilat
1 cana apa
1 praf de copt
3 linguri nuca de cocos
2 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de visine

Mod de preparare:

Punem intr-un vas zaharul, uleiul, apa, faina si zaharul vanilat. Amestecam cu un tel pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem dulceata de visine si cacao si omogenizam. In cealalta adaugam nuca de cocos. Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si punem cele doua compozitii, alternandu-le. Coacem compozitia vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapa putin, sa nu va faceti griji asa si trebuie. Il scoateti din cuptor cand este gata si lasati 10 min in tava. Peste 10 min il scoateti din tava si lasat isa se racoreasca bine. Apoi il pudrati cu zahar si serviti.

Loading...