Ingrediente: 200 gr nuca prajita, tocata, biscuiti simpli, o cana de cafea preparata, 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti).

Blat ( tava de 20/25cm): 4 albusuri, 5 linguri zahar, 2 linguri pesmet, 2 linguri faina alba, 3 linguri nuca macinata, o lingurita praf de copt, un varf de cutit sare.

Crema: 250 ml frisca lichida, 50 ml smantana + o lingura zahar, 4 galbenusuri, 100 gr zahar, 4 linguri lapte, 2 plicuri zahar vanilat, cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi.

Mod de preparare: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie. Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.

Intre timp prepara crema. Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani. Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.

Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti.

Loading...