Vanilie, ciocolata si cocos. Ce poate fi mai bun? Prajitura “Diafana” este gata in doar 15 minute, fara prea multe batai de cap.

Ingrediente pentru aluat

150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura de cacao
1/2 plic praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat pe care il impartim in doua. Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos

6 albusuri
10 linguri de zahar
200 gr nuca de cocos

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Crema de vanilie

6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie

Toate ingredientele se freaca la rece, fara unt si vanilie. Apoi se pun pe foc pana se ingroasa. Crema se lasa la racit, apoi se adauga untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Loading...