Usor de preparat, varza calita de post este foarte buna si poate fi servita cu muraturi.

Ingrediente:

1 varza medie
1-2 cepe
1-2 ardei grasi
2 rosii
2-3 linguri sos de tomate
ulei
boia, dupa gust
sare
piper
Mod de preparare – Varza calita de post:

Intr-un vas mare, calesti in putin ulei incins, ceapa si ardeii pe care i-ai tocat inainte. Potrivesti de gust cu sare si piper. Adaugi rosiile taiate cubulete. Amesteci 2-3 minute, apoi incorporezi pasta de tomate, boiaua, si mai lasi pe foc 4-5 minute. Adaugi varza tocata treptat si o tii pe foc pana se inmoaie, amestecand din cand in cand si acoperind vasul cu un capac de fiecare data. Servesti imediat.

Bonus

In zilele cand tii post, prepara o mancare simpla si delicioasa in acelasi timp, ciuperci cu usturoi, trase la tigaie.

De ce ai nevoie pentru ciuperci cu usturoi:

2 linguri ulei
400 g ciuperci pleurotus
1 catel de usturoi
fulgi de ardei iuti, dupa gust
sare
piper
patrunjel
Cum se prepara ciuperci cu usturoi:

Incingi uleiul in tigaie si calesti ciupercile curatate si tocate. Le condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Amesteci si lasi ciupercile pana cand se inmoaie. Adaugi catelul de usturoi pisat si fulgii de ardei iute. Mai tii pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte si presari patrunjel tocat.

Loading...