NGREDIENTE: 500g ceapa, 500g rosii, 500g morcovi, 500g ardei grasi, 500g, sare, 300g patrunjel MOD DE PREPARARE:Se curata morcovii si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa si ardeii grasi in fasii subtiri sau cubulete. Se decojesc rosiile si se toaca. Se toaca verdeata marunt. Se combina toate ingredientele, se adauga sarea si se amesteca. Dupa 10 minute se asaza zarzavatul in borcane sterilizate, apoi se acopera cu capace de capron. Se pastreaza foarte bine si la temperatura camerei.

Bonus: Prajitura cu visine. Ingrediente: 1 kg de visine, o cescuta cu zahar, 6 oua, 6 linguri cu zahar pudra, 6 linguri cu faina, o lingurita zeama de lamaie, 2 linguri cacao, esenta de rom, zahar pudra pentru decor si cateva visine cu codite. Mod de preparare: Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar.

Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se incinge cuptorul. Se scurge sucul de la visine si se prepara un sirop cu apa rece care se bea pe nerasuflate :), mai ales ca se face cald in bucatarie de la cuptor. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos. Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.

Loading...