Bine ai venit sau revenit pe Bucataria Traditionala, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Taitei cu pesmet.

Lista de ingrediente:

-80 grame zahăr

-2 linguri ulei (sau unt)

-300 grame tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)

-1/4 linguriţă scorţişoară

-100 grame pesmet

Cum se prepara:

Pregatim o cratita cu apa si sare in care vom pune taiteii la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Punem o tigaie cu putin ulei la incins si punem pesmetul.

Prajim la foc mediu anestecand continuu.

In momentul in care pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dam focul la mic si lasam sa se prajeasca pana cand se rumenesc.

Dupa ce s-a rumenit, punem zaharul si scortisoara si amestecam.

Apoi transferam pesmetul intr-o farfurie, ii strecuram si turnam peste el restul de ulei.

Amestecam, iar apoi adaugam pesmetul cu zahar si amestecam din nou.

Va uram pofta buna!

Loading...