Cât de des trebuie să schimbi așternutul de pat. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Toată lumea știe că ne petrecem un sfert din viață în pat, iar prin urmare este extrem de important să avem mereu așternuturi curate.

Ei bine, poate te-ai întrebat măcar o dată cât de des trebuie să schimbi lenjeria de pat, iar noi îți vom spune răspunsul. Iată ce se întâmplă dacă o schimbi prea rar!

Cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat. Ce se întâmplă dacă o schimbi prea rar

Este extrem de important să încercăm să avem mai mereu așternuturi curate, deoarece în pat ne petrecem un sfert din viață. Dacă de multe ori nu ai chef să schimbi lenjeria de pat sau poate nu ai timp, totuși trebuie să ți cont de câteva detalii. Cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat, dar și ce se întâmplă dacă o schimbi prea rar.

Cât de des se schimbă așternuturile adulților

Specialiștii în igienă recomandă ca lenjeria de pat a adulților să fie schimbată săptămânal, însă vara, sezonul în care trabspirația este abundentă, lenjeria se schimbă chiar și de două ori pe săptămână.

Cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat a copiilor

Lenjeriile de pat ale copiilor se schimbă o dată pe săptămână, însă, cu toate acestea, dacă bebelușul transpiră mai mult sau de la pampers apar mirosuri, atunci lenjeria se schimbă și mai des.

Ce se întâmplă dacă schimbi lenjeria de pat prea rar

Poate apărea acneea

Rezidurile de pe piele se transferă imediat pe lenjeria de pat pe timpul nopții, în special dacă ai dormit câteva nopți fără să te demachiezi. Așadar, celulele moarte și rezidurile formează o „echipă” devastatoare pentru ten. Din acest motiv este recomandat să schimbi lenjeria de pat la o săptămână.

Se poate irita pielea

Așternuturile de pat murdare îți ating pielea în timp ce tu dormi, iar astfel fricțiunea combinată cu bacterii duce imediat la apariția iritațiilor pe piele. Așadar, ca să nu ai parte de o piele iritată, schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână.

Pot apărea infecții

Transpirația din timpul nopții nu se evaporă absolut deloc, ci este absorbită în totalitate de lenjeria de pat, iar acesta este unul dintre factorii care duc la dezvoltarea unor ciuperci periculoase pentru sănătate. În acest fel pot apărea diverse infecții, asta dacă dormi pe lenjeriile de pat pline de transpirație. Așternuturile trebuie schimbate o dată pe săptămână.

Cum se spală corect lenjeria de pat

Pentru a spăla lenjeria de pat corect, aveți mare grijă să nu încărcați foarte mult cuva mașinii de spălat. Așadar, lăsați suficient loc pentru ca așternuturile să poată fi curate și limpezite corespunzător. Pentru lenjeriile colorate sau pentru cele închise la culoare, alegeți întotdeauna un program de spălare la o temperatură mai joasă și un program care durează mai puțin.