Ce trebuie sa pui în borcanele cu castraveți ca să nu se înmoaie. Ingredientul care îi face tari și crocanți

Cum se pun castraveții la murat

În viitorul apropiat, toamna își va intra în drepturi. Gospodinele au început deja să roiască în piețe cu sacoșe voluminoase, pline de legume care așteaptă să fie pregătite pentru sezonul rece. Cămările vor fi pline de conserve și borcane – ardei umpluți, gogoșari în oțet, castraveți murați și altele.

Cu siguranță fiecare gospodină a citit zeci de idei diferite despre cum să prepari cele mai aromate și crocante legume pentru iarnă. Multe românce și-au transmis secretele în acest sens din generație în generație, fiind împărtășite ulterior și pe internet.

Ce ingredient îi face crocanți

Un alt aspect de care trebuie să ții cont are legătură cu momentul în care pui legumele la murat. Dacă nu o faci imediat după recoltare, lasă castraveții scufundați într-un vas cu apă cu gheață, în frigider. Această tehnică îi va ajuta să se mențină tari și crocanți.

Există un ingredient care face castraveții să fie crocanți, nu moi. Acesta este folosit de fiecare dată la pregătirea murăturilor, însă nu toate gospodinele îl folosesc corect. Sarea, fiindcă despre ea este vorba, care se pune la murături trebuie să fie grunjoasă, nu iodată, pentru ca legumele să fie crocante.

De asemenea, este obligatoriu ca partea inferioară a castravetelui, care prezintă flori, să fie îndepărtată. Motivul este simplu: aceasta conține enzime ce pot face legumele să capete gust amar. Dacă nu vei ține cont de acest detaliu, murăturile nu vor fi deloc aromate.

După ce ai pus castraveții la murat în borcane sau în alte recipiente, în funcție de cum obișnuiești să procedezi, nu uita să îi depozitezi la rece, în cămară sau beci, pentru a rezista până la iarnă.