Descoperă Puterea Terapeutică a Plantei Crassula sau Arborelui cu Bani

Descoperă Puterea Terapeutică a Plantei Crassula sau Arborelui cu Bani

Mulți dintre noi cresc în casele noastre planta cunoscută sub numele de Crassula sau, mai popular, Arborele cu Bani sau Arborele de Jad. Ceea ce puțini știu este că această plantă de interior are calități medicinale uimitoare.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene, Crassula poate trata o serie impresionantă de afecțiuni.

  1. Arsuri, Luxații, Entorse, Răni, Tăieturi

Zdrobiți frunzele plantei pentru a obține o pastă. Aplicați această pastă sub formă de comprese pe zona afectată. Schimbați compresa atunci când pasta de pe frunze se usucă (aproximativ la fiecare 2-3 ore).

  1. Artrită, Artroză

Stoarceți sucul din 10-15 frunze de Crassula și aplicați-l pe articulații înainte de culcare.

  1. Angină

Stoarceți sucul din 10 frunze de Crassula și diluați-l în 200 ml de apă. Faceți gargară de 3-5 ori pe zi.

  1. Herpesul de pe Buze

Stoarceți sucul din 7-8 frunze și aplicați-l pe zona afectată la fiecare 30 de minute. Sau înmuiați o bucată de vată în acest suc, aplicați-o pe zona afectată și fixați-o cu un plasture.

  1. Pielonefrită, Cistită

Mărunțiți 5 frunze de Crassula și turnați peste ele 200 ml de apă clocotită. Lăsați să se infuzeze timp de 1 oră și strecurați. Luați acest remediu câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

  1. Hemoroizi

Aplicați o frunză tăiată direct pe zona afectată. Ajută instantaneu.

Atenție!

Crassula conține arsenic într-o concentrație foarte mare. Prin urmare, trebuie să aveți grijă când utilizați planta în scopuri medicinale. Supradozajul poate cauza vărsături, diaree și tulburări de conștiență.

Este important de menționat că conținutul acestui articol are un scop pur informativ și nu poate înlocui sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect și tratament adecvat, vă recomandăm să consultați un medic specialist.